• capoeira-forca-natural-mestre-siri-1
  • capoeira-forca-natural-slide-01
  • capoeira-forca-natural-slide-02
  • capoeira-forca-natural-slide-03
  • capoeira-forca-natural-slide-04
  • capoeira-forca-natural-slide-05

Tampere

Syksy 2017

Lasten capoeira 5.9.-28.11.2017

Lasten tunnit pidetään tiistaisin klo 17:00-18:00.
Tunnille voi tulla kokeilemaan sitoumuksetta pitkin kautta kunnes ryhmä on täynnä.

Mukaan t-paita ja urheiluhousut, paljaat jalat & vesipullo. 

AIKUISET JA NUORET 5.9.-14.12.2017

Tiistaisin klo 18:00-19:30 5.9.-28.11.2017 ja torstaisin 19:00-21:00 7.9.-14.12.2017

- Uusien oppilaiden sisäänajo ryhmään tapahtuu ns. Katucapoeia kurssin kautta johon voi ilmoittutua pitkin kautta.

Tervetuloa tunneille kokeilemaan sitoumuksetta. Mukaan t-paita, urheiluhousut, halutessa kevyet tennarit ja vesipullo. 

Tervetuloa kaikki vanhat oppilaat 

Ilmoittautumiset kurssitsivulla

Hinnat syksy 2017

(Hyväksymme Smartum liikuntasetelit)
- lasten kausimaksu 50€ / sisaralennus – 20€
- aikuisten ja nuorten kausmaksu 35€ (sisältää katukacapoeiran perusteet kurssin)

- vetraanicapoeristojen jäsenmaksu 20€ (ohjaajat & seuran vanhat aktiivit) 

Kausimaksu sisältää yhdistyksen jäsenmaksun ja se mahdollistaa osallistumisen kaikille viikotunneille, sekä nyt myös yhteistyökumppanimme Capoeira Tampere ry:n kaikille tunneille. Kaikki seuramme harrastajat on lisäksi vaakuutettu Pohjolan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella.

Eräpäivä 29.9.2017.
FI49 5731 8240 0250 62 Pirkan Berimbao ry.

Treenipaikat ja yhteystiedot

Ratinan Voimistelusali 2. Ratinan rantatie 1. Sisäänkäynti noin puolivälissä Ratinan suvannon puoleista parkkipaikkaa. Pukuhuoneet löytyvät 2. -kerroksen käytävältä.

facebook-ryhmä: Capoeira Força Natural Tampere (Pirkan Berimbao ry)

Lasten ja varhaisnuorten tunneilla ...

... harjoitellaan capoeiraliikkeitä, lauluja, soittamista ja varsinaista capoeiran pelaamista sosiaalisena tilanteena. Laji ei pidä sisällään kilpailua, siinä ei ole tuomareita eikä anneta pisteitä. Ryhmällä ei ole taitotavoitteellisia päämääri, toisaalta lajin monipuolisuus antaa runsaasti onnistumisen kokemuksia. Capoeiraopetuksemme ajatuksena on herättää lasten uteliaisuus liikunnan ja musiikin tekemisen ihmeelliseen maailmaan, sillä asenteella että, luova liikkuminen ja musiikin tulkitseminen eivät ole erityisiä kykyjä, vaan kuuluvat kaikille ja ovat osa normaalia ja jokapäiväistä elämää.

Nuoret ja aikuiset 

Harjoittelun tavoitteena on mahdollistaa oppilaan osallistuminen capoeira rodiksi kutsuttuihin pelitilanteisiin ja innostaa ihmisiä tämän sosiaalisen ja monikuttuurisen lajin pariin niin suomessa kuin muuallaikin maailmassa. 

Opetuksesta yleensä

Capoeira Força Naturalin opetus perustuu mestre Sirin ja muissa kaupungeissamme opetustyötä tekevien opettajien ja ohjaajien ajatukseen globaalista osallistumiseta capoeira rodiin ja tapahtumiin. Mielestämme capoeiran harjoitaminen itsessään pitkällä tähtäyksellä on sen varsinainen päämäärä, kuin myös sen eri tyylisuuntauksiin keskittyminen olkoot jokaisen capoeristan oma henkilökohtainen valinta. Opettajamme opettavat oman oivalluksensa sekä yhteisten capoeristisen kokemusten motivoimina, joten pelirinkiemme ääreen kokoontuu usein capoeristisesti moinipuolinen joukko harrastajia ja ammatilaisia, jotka läsnäolollaan rikastuttavat capoeira rodaksi kutsuttua yhteisöä ja sosiaalista tilannetta. 

Rodat ja tapahtumat

Yleiset peliringit eli avoimet rodat Tampereella sovitaan, kun kausi on saatu alulle. Vadição de Páscoa eli Oulun pääsiäisleiri ja Sol da Meia Noite Tampereella ovat järjestämiämme isoja capoeira taphtumia, joihin saapuu capoeristoja myös muista maista teenaamaan ja pelaamaan yhdessä.

Opettajat

Syksyn 2017 aikana opetusvastuun Tampereella jakavat mestre Sirí BRA (Glaucio Neves) , contra-mestra Platina (Jenni Kuronen) sekä professor Goiamum (Antti Hursti). Lisäksi kutsuttuina vieraina nähdään muiden kaupunkien opettajia ja vierailevia ammaticapoeristoja. Tervetuloa rinkiin!

Berimbao2

Kuvat: Jaakko Laurila, Harrastustori 2013

Avoin roda

Kaikki ovat tervetulleita rodaan. Rodassa lauletaan, soitetaan ja pelataan perinteisten tapojen mukaan. Rodat ovat avoimia tapahtumia myös muiden ryhmien capoeiristoille sekä yleisölle, ja usein rodien jälkeen syömme, tanssimme ja vietämme iltaa yhdessä. Järjestämme capoeira-rodan noin kerran kuukaudessa. Ajankohdan ja paikan päätämme kussakin kuussa erikseen. Tiedotamme rodista treeneissä, sähköpostilla, sivujemme uutisissa sekä Facebook-ryhmässä Capoeira Força Natural, Tampere (Pirkan Berimbao ry).