• capoeira-forca-natural-mestre-siri-1
  • capoeira-forca-natural-slide-01
  • capoeira-forca-natural-slide-02
  • capoeira-forca-natural-slide-03
  • capoeira-forca-natural-slide-04
  • capoeira-forca-natural-slide-05

Tampere

Syksy 2018

AIKUISET JA NUORET 4.9. - 20.12.2018

Tiistaisin klo 18:00-19:30  ja torstaisin 19:00-21:00 

Ei reenejä tiistaina 16.10. eikä torstaina 6.12.

Uusien oppilaiden sisäänajo ryhmään tapahtuu pitkin kautta. Tervetuloa tunneille kokeilemaan sitoumuksetta. Mukaan t-paita, urheiluhousut, halutessa kevyet tennarit ja vesipullo. Harjoittelun tavoitteena on mahdollistaa oppilaan osallistuminen capoeira rodiksi kutsuttuihin pelitilanteisiin ja innostaa ihmisiä tämän sosiaalisen ja monikuttuurisen lajin pariin niin suomessa kuin muuallaikin maailmassa.

Tervetuloa myös kaikki vanhat oppilaat!

Ilmoittautumiset kurssitsivulla

LApsi-vanhmepiCAPOEIRA 4.9. - 18.12.2018

Tiistaisin klo 17.00-18.00 

Ei reenejä tiistaina 16.10.

Lasten ja vanhempien capoeira-kurssilla tarjotaan monipuolista ja hauskaa toimintaa päiväkoti- ja kouluikäisille lapsille sekä heidän vanhemmilleen. Tervetuloa tunneille kokeilemaan sitoumuksetta. Mukaan t-paita, urheiluhousut, halutessa kevyet tennarit ja vesipullo. 

Treeneissä harjoitellaan capoeiraliikkeitä, lauluja, soittamista ja varsinaista capoeiran pelaamista sosiaalisena tilanteena. Laji ei pidä sisällään kilpailua, siinä ei ole tuomareita eikä anneta pisteitä. Ryhmällä ei ole taitotavoitteellisia päämääri, toisaalta lajin monipuolisuus antaa runsaasti onnistumisen kokemuksia. Capoeiraopetuksemme ajatuksena on herättää lasten uteliaisuus liikunnan ja musiikin tekemisen ihmeelliseen maailmaan, sillä asenteella että, luova liikkuminen ja musiikin tulkitseminen eivät ole erityisiä kykyjä, vaan kuuluvat kaikille ja ovat osa normaalia ja jokapäiväistä elämää.

Ilmoittautumiset kurssitsivulla

 HINNAT SYKSY 2018

(Hyväksymme Smartum liikuntasetelit)
- aikuisten ja nuorten kausimaksu 40€ 

- lapsi-vanhempi kausimaksu 40€ per lapsi ja 20€ per sisarus.

- vetraanicapoeristojen jäsenmaksu 20€ (ohjaajat & seuran vanhat aktiivit) 

Kausimaksu sisältää yhdistyksen jäsenmaksun ja se mahdollistaa osallistumisen kaikille viikotunneille. Kaikki seuramme harrastajat on lisäksi vaakuutettu Pohjolan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella.

FI49 5731 8240 0250 62 Pirkan Berimbao ry.

Treenipaikat ja yhteystiedot

Ratinan Voimistelusali 2. Ratinan rantatie 1. Sisäänkäynti noin puolivälissä Ratinan suvannon puoleista parkkipaikkaa. Pukuhuoneet löytyvät 2. -kerroksen käytävältä.

Tiedotamme tapahtumistamme  treeneissä, sivujemme uutisissa sekä Facebook-ryhmässä Capoeira Força Natural, Tampere (Pirkan Berimbao ry).

Lisätietoja 050 3202883 contra-mestra Platina (Jenni Kuronen-Neves)

OPETTAJAT

Tampereella opetusvastuun jakavat mestre Sirí BRA (Glaucio Neves) , contra-mestra Platina (Jenni Kuronen) sekä professor Goiamum (Antti Hursti). Lisäksi kutsuttuina vieraina nähdään muiden kaupunkien opettajia ja vierailevia ammaticapoeristoja. Tervetuloa rinkiin!

Opetuksesta yleensä

Capoeira Força Naturalin opetus perustuu mestre Sirin ja muissa kaupungeissamme opetustyötä tekevien opettajien ja ohjaajien ajatukseen globaalista osallistumiseta capoeira rodiin ja tapahtumiin. Mielestämme capoeiran harjoitaminen itsessään pitkällä tähtäyksellä on sen varsinainen päämäärä, kuin myös sen eri tyylisuuntauksiin keskittyminen olkoot jokaisen capoeristan oma henkilökohtainen valinta. Opettajamme opettavat oman oivalluksensa sekä yhteisten capoeristisen kokemusten motivoimina, joten pelirinkiemme ääreen kokoontuu usein  moinipuolinen joukko harrastajia ja ammatilaisia, jotka läsnäolollaan rikastuttavat capoeira rodaksi kutsuttua yhteisöä ja sosiaalista tilannetta. 

capoeira Rodat ja tapahtumat

Yleiset peliringit eli avoimet rodat Tampereella sovitaan, kun kausi on saatu alulle. Vadição de Páscoa eli Oulun pääsiäisleiri ja Sol da Meia Noite Tampereella ovat järjestämiämme isoja capoeira tapahtumia, joihin saapuu capoeristoja myös muista maista teenaamaan ja pelaamaan yhdessä. Rodassa lauletaan, soitetaan ja pelataan perinteisten tapojen mukaan. Rodat ovat avoimia tapahtumia myös muiden ryhmien capoeiristoille sekä yleisölle, ja usein rodien jälkeen syömme, tanssimme ja vietämme iltaa yhdessä. 

 

Berimbao2

Kuvat: Jaakko Laurila, Harrastustori 2013