• capoeira-forca-natural-mestre-siri-1
  • capoeira-forca-natural-slide-01
  • capoeira-forca-natural-slide-02
  • capoeira-forca-natural-slide-03
  • capoeira-forca-natural-slide-04
  • capoeira-forca-natural-slide-05

Tampere

Syksy 2020

AIKUISET JA NUORET 18.8. - 17.12.2020

Tiistaisin klo 18:00-20:00  ja torstaisin 19:00-20:30 

Uusien oppilaiden sisäänajo ryhmään tapahtuu pitkin kautta. Tervetuloa tunneille kokeilemaan sitoumuksetta. Mukaan t-paita, urheiluhousut, halutessa kevyet tennarit ja vesipullo. Harjoittelun tavoitteena on mahdollistaa oppilaan osallistuminen capoeira rodiksi kutsuttuihin pelitilanteisiin ja innostaa ihmisiä tämän sosiaalisen ja monikuttuurisen lajin pariin niin suomessa kuin muuallakin maailmassa.

Ensimmäiset viisi viikkoa perehdymme capoeiran perusasioihin. Se auttaa erityisesti lajiin ensi kertaa saapuvia, tulemaan tutuksi capoeiran peruselementtien kanssa. Suosittelemme varsinkin alkukaudesta kaikille mahdollisimman säännölistä harjoittelua, jotta keho tottuu liikkeistöön. Myöhemmin harjoitustiheyttä on helpompi säädellä oman tarpeen mukaan.

Tervetuloa myös kaikki vanhat oppilaat!

  

Ilmoittautumiset kurssitsivulla

 

HINNAT KEVÄT 2020

- aikuisten ja nuorten kausimaksu 60€ ja 40€ saman perheen muut jäsenet.

- vetraanicapoeristojen jäsenmaksu 40€ (ohjaajat & seuran vanhat aktiivit) 

Kausimaksu sisältää yhdistyksen jäsenmaksun ja se mahdollistaa osallistumisen kaikille viikotunneille. Kaikki seuramme harrastajat on lisäksi vaakuutettu Pohjolan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella.

FI49 5731 8240 0250 62 Pirkan Berimbao ry.

 

 Treenipaikat ja yhteystiedot

Ratinan Voimistelusali 2. Ratinan rantatie 1. Sisäänkäynti noin puolivälissä Ratinan suvannon puoleista parkkipaikkaa. Pukuhuoneet löytyvät 2. -kerroksen käytävältä.

Tiedotamme tapahtumistamme  treeneissä, sivujemme uutisissa sekä Facebook-ryhmässä Capoeira Força Natural, Tampere (Pirkan Berimbao ry).

Lisätietoja 050 3202883 contra-mestra Platina (Jenni Kuronen-Neves)

OPETTAJAT

Tampereella opetusvastuun jakavat mestre Sirí BRA (Glaucio Neves) , contra-mestra Platina (Jenni Kuronen), treinel Canária (Janita Rannisto) sekä professor Goiamum (Antti Hursti). Lisäksi kutsuttuina vieraina nähdään muiden kaupunkien opettajia ja vierailevia ammaticapoeristoja. Tervetuloa rinkiin!

Opetuksesta yleensä

Capoeira Força Naturalin opetus perustuu mestre Sirin ja muissa kaupungeissamme opetustyötä tekevien opettajien ja ohjaajien ajatukseen globaalista osallistumiseta capoeira rodiin ja tapahtumiin. Mielestämme capoeiran harjoitaminen itsessään pitkällä tähtäyksellä on sen varsinainen päämäärä, kuin myös sen eri tyylisuuntauksiin keskittyminen olkoot jokaisen capoeristan oma henkilökohtainen valinta. Opettajamme opettavat oman oivalluksensa sekä yhteisten capoeristisen kokemusten motivoimina, joten pelirinkiemme ääreen kokoontuu usein  moinipuolinen joukko harrastajia ja ammatilaisia, jotka läsnäolollaan rikastuttavat capoeira rodaksi kutsuttua yhteisöä ja sosiaalista tilannetta. 

capoeira Rodat ja tapahtumat

Yleiset peliringit eli avoimet rodat Tampereella sovitaan, kun kausi on saatu alulle. Vadição de Páscoa eli Oulun pääsiäisleiri ja Sol da Meia Noite Tampereella ovat järjestämiämme isoja capoeira tapahtumia, joihin saapuu capoeristoja myös muista maista teenaamaan ja pelaamaan yhdessä. Rodassa lauletaan, soitetaan ja pelataan perinteisten tapojen mukaan. Rodat ovat avoimia tapahtumia myös muiden ryhmien capoeiristoille sekä yleisölle, ja usein rodien jälkeen syömme, tanssimme ja vietämme iltaa yhdessä. 

 

Berimbao2

Kuvat: Jaakko Laurila, Harrastustori 2013