• capoeira-forca-natural-mestre-siri-1
  • capoeira-forca-natural-slide-01
  • capoeira-forca-natural-slide-02
  • capoeira-forca-natural-slide-03
  • capoeira-forca-natural-slide-04
  • capoeira-forca-natural-slide-05

Tampere

Kesä 2019

Kesällä treenataan Ratinan sillan alla tai Sorsapuistossa tiistaisin ja torstaisin 18:00 eteenpäin, alkaen 4.6. Treenit ovat lähtökohtaisesti akuis- ja teini-ikäisille.  Pyrimme sovittamaan treenit kaiken tasoisille harrastajille.

Tervetuloa!

Silta tarjoaa sateensuojaa, mutta varaudu toki kelin mukaan.

Lisätietoja saat parhaiten viestillä Antti Hurstilta (professor Goiamum), 0401204494

 

Syksy 2019

AIKUISET JA NUORET 10.9. - 19.12.2019

Tiistaisin klo 18:00-20:00  ja torstaisin 19:00-21:00 

Ei reenejä torstaina 5.12.

Uusien oppilaiden sisäänajo ryhmään tapahtuu pitkin kautta. Tervetuloa tunneille kokeilemaan sitoumuksetta. Mukaan t-paita, urheiluhousut, halutessa kevyet tennarit ja vesipullo. Harjoittelun tavoitteena on mahdollistaa oppilaan osallistuminen capoeira rodiksi kutsuttuihin pelitilanteisiin ja innostaa ihmisiä tämän sosiaalisen ja monikuttuurisen lajin pariin niin suomessa kuin muuallaikin maailmassa.

Tervetuloa myös kaikki vanhat oppilaat!

 

LAPSI-VANHEMPICAPOEIRA 10.9. - 17.12.2019

Tuesdays 17:00-18:00

Lasten ja vanhempien capoeira-kurssilla tarjotaan monipuolista ja hauskaa toimintaa 4-12 vuotiaille lapsille sekä heidän vanhemmilleen:

* inspiroidutaan liikkeestä yhteisleikkien ja paritehtävien kautta

* opetellaan kehollista vuorovaikutusta capoeira-pelissä

* tutustutaan musiikkileikkien avulla capoeiran rytmiin, soittimiin ja lauluihin

* vahvistetaan kehontuntemusta akrobatian keinoin

Alle kouluikäiset lapset vanhemman seurassa. Alakoululaiset voivat osallistua myös yksin, ilman vanhempia.

Hinta 40€ per lapsi ja 10€ per vanhempi. Rekisteröitymällä ja maksun maksamalla lapsi ja vanhempi ovat harjoituksissa seuran vakuutuksen piirissä.

 

Ilmoittautumiset kurssitsivulla

 

 HINNAT SYKSY 2019

(Hyväksymme Smartum liikuntasetelit)
- aikuisten ja nuorten kausimaksu 40€ 

- vetraanicapoeristojen jäsenmaksu 20€ (ohjaajat & seuran vanhat aktiivit) 

- 40€ per lapsi ja 10€ per vanhempi

Kausimaksu sisältää yhdistyksen jäsenmaksun ja se mahdollistaa osallistumisen kaikille viikotunneille. Kaikki seuramme harrastajat on lisäksi vaakuutettu Pohjolan vapaa-ajan tapaturmavakuutuksella.

FI49 5731 8240 0250 62 Pirkan Berimbao ry.

Treenipaikat ja yhteystiedot

Ratinan Voimistelusali 2. Ratinan rantatie 1. Sisäänkäynti noin puolivälissä Ratinan suvannon puoleista parkkipaikkaa. Pukuhuoneet löytyvät 2. -kerroksen käytävältä.

Tiedotamme tapahtumistamme  treeneissä, sivujemme uutisissa sekä Facebook-ryhmässä Capoeira Força Natural, Tampere (Pirkan Berimbao ry).

Lisätietoja 050 3202883 contra-mestra Platina (Jenni Kuronen-Neves)

OPETTAJAT

Tampereella opetusvastuun jakavat mestre Sirí BRA (Glaucio Neves) , contra-mestra Platina (Jenni Kuronen), treinel Canária (Janita Rannisto) sekä professor Goiamum (Antti Hursti). Lisäksi kutsuttuina vieraina nähdään muiden kaupunkien opettajia ja vierailevia ammaticapoeristoja. Tervetuloa rinkiin!

Opetuksesta yleensä

Capoeira Força Naturalin opetus perustuu mestre Sirin ja muissa kaupungeissamme opetustyötä tekevien opettajien ja ohjaajien ajatukseen globaalista osallistumiseta capoeira rodiin ja tapahtumiin. Mielestämme capoeiran harjoitaminen itsessään pitkällä tähtäyksellä on sen varsinainen päämäärä, kuin myös sen eri tyylisuuntauksiin keskittyminen olkoot jokaisen capoeristan oma henkilökohtainen valinta. Opettajamme opettavat oman oivalluksensa sekä yhteisten capoeristisen kokemusten motivoimina, joten pelirinkiemme ääreen kokoontuu usein  moinipuolinen joukko harrastajia ja ammatilaisia, jotka läsnäolollaan rikastuttavat capoeira rodaksi kutsuttua yhteisöä ja sosiaalista tilannetta. 

capoeira Rodat ja tapahtumat

Yleiset peliringit eli avoimet rodat Tampereella sovitaan, kun kausi on saatu alulle. Vadição de Páscoa eli Oulun pääsiäisleiri ja Sol da Meia Noite Tampereella ovat järjestämiämme isoja capoeira tapahtumia, joihin saapuu capoeristoja myös muista maista teenaamaan ja pelaamaan yhdessä. Rodassa lauletaan, soitetaan ja pelataan perinteisten tapojen mukaan. Rodat ovat avoimia tapahtumia myös muiden ryhmien capoeiristoille sekä yleisölle, ja usein rodien jälkeen syömme, tanssimme ja vietämme iltaa yhdessä. 

 

Berimbao2

Kuvat: Jaakko Laurila, Harrastustori 2013